Places In News Current Affairs MCQs

Places In News Current Affairs MCQs

Q1. Kermadec Islands are located in which country?

[A] New Zealand

[B] US

[C] UK

[D] France

Correct Answer: A [New Zealand]

2.Gahirmatha beach, which was seen in the news recently, is located in which state?

[A] Andhra Pradesh

[B] Odisha

[C] Maharashtra

[D] Gujarat

Correct Answer: B [Odisha]

3.In which state is the Shetrunjay Hills reserve forest located?

[A] Maharashtra

[B] Tamil Nadu

[C] Assam

[D] Gujarat

Correct Answer: D [Gujarat]

4.In which state / UT is the Chenab bridge of Indian Railways being constructed?

[A] Uttarakhand

[B] Himachal Pradesh

[C] Jammu and Kashmir

[D] Assam

Correct Answer: C [Jammu and Kashmir]

5.Where is the Indo-South Korean friendship park constructed?

[A] Seoul

[B] Chennai

[C] Beijing

[D] New Delhi

Correct Answer: D [New Delhi]

6.The Benin Bronzes, which was seen in the news recently, were found in which country?

[A] South Africa

[B] Nigeria

[C] Greece

[D] Egypt

Correct Answer: B [Nigeria]

7.Nehru Zoological Park, where Asiatic Lions were tested Covid positive, is situated in which state/UT?

[A] Karnataka

[B] Gujarat

[C] Telangana

[D] Kerala

Correct Answer: C [Telangana]

8.The Darwin Arch, which was seen in the news recently, is located in which country?

[A] Ecuador

[B] Spain

[C] Italy

[D] UK

Correct Answer: A [Ecuador]

9.Geraneia mountain range, which was making news recently for massive forest-fires, is located in which country?

[A] Italy

[B] Greece

[C] France

[D] Philippines

Correct Answer: B [Greece]

10.Ceuta, which is a coastal city in North Africa, belongs to which country?

[A] Germany

[B] USA

[C] Spain

[D] Egypt

Correct Answer: C [Spain]

Leave a Reply

Your email address will not be published.