MCQ on Stars and the Solar System

MCQ on Stars and the Solar System

MCQ on Stars and the Solar System

Q1. Which is the brightest planet in the universe?

a) Mercury

b. Venus

c. Earth

d. Saturn

Ans: 1. B

2.   Which is the nearest planet to the sun?

a. Neptune

b. Mars

c. Mercury

d. Earth

Ans: 2. C

3.   On which planet the life exists?

a. Earth

b. Moon

c. Jupiter

 d. None

Ans: 3. A

4.   Which planet appears to be yellowish?

a. Asteroids

b. Mars

c. Uranus

d. Saturn

Ans: 4. D

5.   Which is the farthest planet of solar system?

a. Neptune

b. Jupiter

c. Mercury

d. Earth

Ans: 5. A

6.   The first outside orbit of the earth planet is

 a. Jupiter

 b. Mars

 c. Saturn

 d. Uranus

Ans: 6.     B

7. Which is the largest planet in solar system?

 a. Mercury

 b. Mars

 c. Jupiter

 d. Saturn

Ans: 7.     C

8. What is the gap between the orbit of mars and Jupiter called?

 a. Asteroids

 b. Comets

 c. Meteor

  d. Meteorite

Ans: 8. A

9. Stars appear to move from

 a. West to east

 b. East to west

 c. North to south

 d. South to west

Ans: 9. B

10.   The tilting of the earth is responsible for

  a. Change of days

  b. Change of the sun’s rays

  c. Change of the season

 d. None

Ans: c

Leave a Reply

Your email address will not be published.