Important Days and Dates GK Questions

Important Days and Dates GK Questions

Important Days and Dates GK Questions

Q1. Which day is celebrated as United Nations Day?
[A] 10 February
[B] 24 October
[C] 22 January
[D] 10 November

Correct Answer: B [24 October]

2. Which day is celebrated as International Day of People with Disabilities?
[A] 1 January
[B] 3 December
[C] 15 December
[D] 10 October

Correct Answer: B [3 December]

3 December is celebrated as International Day of People with Disabilities.
3.Which day is celebrated as World AIDS Day?
[A] 1 December
[B] 10 January
[C] 6 March
[D] 19 April

Correct Answer: A [1 December ]

4.Which day is celebrated as World Diabetes Day?
[A] 2 January
[B] 5 April
[C] 8 February
[D] 14 November

Correct Answer: D [14 November]

14 November is celebrated as World Diabetes Day.
5. Which day is celebrated as World Animal Day?
[A] January 10
[B] February 16
[C] October 4
[D] November 9

Correct Answer: C [October 4]

6. Which day is celebrated as World Braille Day?
[A] 4 January
[B] 10 February
[C] 19 April
[D] 15 October

Correct Answer: A [4 January ]

7. Which day is celebrated as World Hindi Day?
[A] 5 February
[B] 10 January
[C] 19 October
[D] 20 December

Correct Answer: B [10 January ]

8. Which day is celebrated as World Day of War Orphans?
[A] 2 February
[B] 6 January
[C] 7 November
[D] 10 March

Correct Answer: B [6 January]

9. Which day is celebrated as World Wetland Day?
[A] 10 November
[B] 2 February
[C] 9 March
[D] 6 April

Correct Answer: B [2 February]

10. Which day is celebrated as International Mother Language Day?
[A] 6 March
[B] 18 October
[C] 21 February
[D] 10 January

Correct Answer: C [21 February]

11.Which day is celebrated as International Day for Women and Girls in Science?

[A] 10 December
[B] 11 February
[C] 16 November
[D] 2 March

Correct Answer: B [11 February]

12.Which day is celebrated as World Peace and Understanding Day?

[A] 23 February
[B] 29 January
[C] 10 March
[D] 17 July

Correct Answer: A [23 February]

13.Which day is celebrated as International Mother Language Day?

[A] 6 March
[B] 18 October
[C] 21 February
[D] 10 January

Correct Answer: C [21 February]

14.Which day is celebrated as World Civil Defence Day?

[A] 11 March
[B] 1 March
[C] 10 March
[D] 18 March

Correct Answer: B [1 March]

15.Which day is celebrated as Earth Day?

[A] 10 May
[B] 11 May
[C] 12 May
[D] 22 April

Correct Answer: D [22 April]

16.Which week is celebrated as World Immunization Week?

[A] First week of April
[B] Second week of April
[C] Third week of April
[D] Fourth week of April

Correct Answer: D [Fourth week of April]

17.Which day is celebrated as World Heritage Day?

[A] 18 April
[B] 10 January
[C] 5 February
[D] 19 June

Correct Answer: A [18 April]

18.Which day is celebrated as International Dance Day?

[A] 6 April
[B] 29 April
[C] 30 April
[D] 25 April

Correct Answer: B [29 April]

19.Which day is celebrated as International Labour Day?

[A] 10 May
[B] 9 May
[C] 1 May
[D] 15 May

Correct Answer: C [1 May]

20. Which day is celebrated as World Telecommunication Day?

[A] 6 April
[B] 19 May
[C] 17 May
[D] 17 April

Correct Answer: C [17 May]

Leave a Reply

Your email address will not be published.